Articole

  • IRA Smart Consulting
Hacking Health 2.0  

În continuarea experienței pozitive generate de prima ediție a hackathon-ului Hacking Health, a doua ediție va avea loc în weekend-ul 3-4 noiembrie 2018 la București.  Sunt puse la bătaie trei premii de câte 5.000 de dolari fiecare, care vor putea fi utilizați pentru dezvoltarea aplicațiilor.

Teme pentru Hacking Health 2.0:

- Soluții tehnice care pot contribui la îmbunătățirea medicinei inovatoare și a prevenției, în beneficiul pacienților,

- O nouă frontieră a serviciilor medicale – capacitarea oportunităților pe care digitalizarea le oferă în sistemul sanitar,

- Capacitarea potențialului pe care Big Data și Telemedicina o au în domeniul sanitar.

Exemple de proiecte ce vor putea participa în concurs:

- aplicații ce conectează personalul medical cu comunitățile izolate prin telemedicină;

- instrumente de screening online;

- creșterea conștientizării asupra MDR-TB/cancer/HIV;

- sănătate mintală;

- sănătate și prevenție sanitară;

- creșterea utilizării dispozitivelor medicale în combaterea obezității;

-… Citeste mai mult

  • IRA Smart Consulting

Ministerul Culturii și Identității Naționale lansează un nou apel public pentru finanțarea nerambursabilă a manifestărilor/acţiunilor/proiectelor culturale dedicate aniversării Centenarului României (1918-2018) şi a Primului Război Mondial.

Bugetul disponibil pentru aceasta sesiune este de 4.500.000 lei.

Suma minimă ce poate fi solicitată este de 50.000 lei, iar suma maximă este de 250.000 lei.

Termenul de depunere a proiectelor: 29 octombrie  2018, ora 17:00.

Sursă: http://www.cultura.ro/anunt-6 

Citeste mai mult
  • IRA Smart Consulting
Ateliere Fără Frontiere lansează a doua ediție a programului “Dăm click pe România!”

Cu ocazia aniversării a 10 ani de activitate în sprijinul incluziunii și al educației, Ateliere Fără Frontiere lansează a doua ediție Dăm Click pe România!, program național de educație prin respect față de mediu și solidaritate socială, avându-i co-finanțatori pe Up România și Fundația Up.

 În a doua ediție a programului, asociația va dona 500 de computere revalorizate pentru sprijinirea educației și a incluziunii în comunitățile defavorizate.

Dacă reprezinți o școală, un ONG, sau o instituție socială, poți solicita calculatoare pentru proiectul tău educațional accesând programul “Dam click pe Romania” Ediția… Citeste mai mult

  • IRA Smart Consulting

Biroul din Romania al Bancii Mondiale invita organizatiile neguvernamentale sa se inscrie pentru a primi calculatoare prin donatia unor echipamente folosite.

Urmatoarele echipamente vor fi donate: 45 de calculatoare desktop fara monitoare (Lenovo ThinkCentre M58), 8 calculatoare laptop (Lenovo T400 / T410 / X200) si 35 de monitoare LCD (Dell UltraSharp).

Pentru inscriere, organizatiile interesate trebuie sa completeze un formular de cerere in limba engleza, oferind o scurta descriere a scopului in care vor fi folosite echipamentele si o scurta prezentare a celor mai relevante rezultate ale organizatiei. Formularul in limba engleza este disponibil aici. Organizatiile trebuie sa includa o dovada oficiala a statutului lor de organizatie neguvernamentala.

Citeste mai mult

  • IRA Smart Consulting

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional a lansat spre consultare publică “Ghidul Solicitantului. Condiții generale de accesare a fondurilor în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020”.

Eventualele  observații/comentarii se pot transmite la adresa de email info@mdrap.ro  pana la data de 05.06.2015, orele 14.30.

Pentru consultarea ghidului si a anexelor acestuia puteti accesa link-ul http://inforegio.ro/ro/por-2014-2020/ghid-2014-2020.html 

Sursa: http://inforegio.ro/ro/

Citeste mai mult